Въпреки че е учудващо малък Бора Бора е най-известният остров в Полинезия. Площта му е 29 квадратни километра. Размерът на това бижу обаче напълно се компенсира от красотата му.

Малката площ на Бора Бора е обградена от лагуна и от коралови рифове. В централната му част са трите хълма на угаснал вулкан – Маунт Хю, Маунт Пахиа и Маунт Отману, който е най-високата точка на острова (727 м.).

Административно Бора Бора се числи към групата на Лийуърдските острови. Главно селище е Вайтапе в западната част на острова., а другите по-значими населени места са Анау и Нунуе.

Гледката е уникална особено ако острова се приближава със самолет или кораб. Пред вас ще се открие коралов риф, изпъстрен с много малки островчета, обгръщащи Бора Бора. Там се крият пасажи с риба, а играта на делфините ще ви очарова.

Бора Бора дарява посетителите си с неподозирано спокойствие и топъл климат. Тук животът като че ли тече по-бавно, а смесицата от култури и обичаи ще е една приятна изненада.

Полинезийските, американските и френските традиции са в основата на светоусещането на вечно усмихнатите местни хора.

Освен това островът се намира само на 150 мили от Таити и до там удобно можете да стигнете както по вода, така и по въздух.

Влюбихме се в този остров от пръв поглед и трябва да признаем, че е може би най-очарователното и романтично място на света.